Waar Frans het meest trots op is

Zonder Frans geen AMB

Samen met Martijn staat Frans aan het roer van ons prachtige bedrijf. Martijn als ideeënfontein, Frans als technisch en uitvoerend expert. We gingen met Frans in gesprek over hoe het allemaal begon.

Hoe ben je bij AMB terecht gekomen?
Mijn vader Jan Klessens, oprichter van AMB, nam mij als zijn zoon mee op pad om te werken. We hebben samen veel tijd in Amsterdam doorgebracht, dit was de tijd van de Philips projecten. Jaren later kreeg ik de kans om samen met Martijn het bedrijf over te nemen. 

Kun je wat vertellen over AMB van toen en nu?
Na de overname hebben we ervoor gekozen om niet meer alle pijlen op Philips te richten, maar om onze kansen te spreiden en ook aan de slag te gaan met andere projecten. Waar we voorheen vooral gericht waren op systeemplafonds, kijken we nu verder. De eerste stap was dat we Barrisol dealer werden. Ik ging met enige regelmaat naar kantoor, naast het werk op de projecten. Van het één kwam het ander en ondertussen hebben we heel veel diverse werken mogen maken en hebben we veel kennis en kunde in huis. Met onze eigen CNC machine kunnen we nu veel akoestisch maatwerk bieden. We hebben de juiste meetapparatuur. We bieden mooie oplossingen en werken samen met architecten.

Je bent vaak on the road, kun je vertellen wat jouw kracht is en hoe jouw werkwerken eruitzien?
Ik kijk vanuit mijn rol of het haalbaar is wat er getekend is en ben kritisch vanuit de technische kant. Dat is mijn kracht. Het voorwerk van een project ligt bij mij. Ik ga op locatie inmeten, zet de lijnen uit en betrek collega's, hierbij, zodat ze op kantoor én op de werkvloer precies weten wat de bedoeling is. Ik beoordeel de werken vooraf op moeilijkheid, haalbaarheid en ik ben er om technische problemen op te lossen. Ook maak ik schaalmodellen van te realiseren projecten. Het idee van een architect wordt op deze manier visueel gemaakt en waar het nodig is om te finetunen kan dat nog. Meewerken doe ik nog steeds heel graag, hands-on en aanpakken!

Waar ben je het meest trots op?
Dat is toch wel het bedenken van de constructies ten behoeve van de uit te voeren projecten. Ook de schaalmodellen, de projecten in miniatuur uitvoering, zijn mijn trots. Fantastisch dat we dit allemaal kunnen uitvoeren met onze eigen CNC machine.

Wat vind je het allerleukste aan AMB?
De saamhorigheid en gezelligheid. Samen heel veel mooie dingen maken en vernieuwend blijven werken.

Waar staat AMB over 10 jaar in jouw ogen?
Dan zijn we marktleider, een gespecialiseerd bedrijf in een tal van toepassingen. We staan altijd open voor nieuwe uitdagingen, met altijd een kritisch oog en specialistische kennis in huis. De tijd zal het leren wat voor moois dit ons gaat brengen. We blijven graag vernieuwen en gaan zo veel mogelijk met de tijd mee.

Wanneer heb je hard gelachen bij AMB?
Toen Jos iets te enthousiast de roldeur uit de hal reed. Jos in paniek, ik kon er smakelijk om lachen. Ook toen een collega op locatie op zolder een hobbelpaard vond waar hij als een klein kind op ging schommelen en er vervolgens dwars doorheen zakte. Dat was een geweldig moment. Deze staat nog steeds op mijn netvlies.